Лъжица за мед GHoney

5.90лв.

(1 клиентски отзив)

Размери: напълно достатъчни 20см, с които да достигнете дъното на голям буркан мед GHoney, или G-Power.
Материал: неръждаема стомана.

Прочетете повече „пикантна“ информация за продукта в „Описание“ по-долу.

БЪРЗА ПОРЪЧКА

Важно: Наш служител ще се свърже с Вас, за уточняване на повече детайли.

Описание

Ползите от консумацията на мед идват от витамините, ензимите, водата и всички останали полезни хранителни вещества в състава му. И нито една от тези ползви НЕ СЕ влияе от това, че ще консумираме мед с метална лъжица!
Консумирайте мед с каквато лъжица ви е вкусно. Ако ви е хубаво да използвате дървена лъжица, правете го с дървена, ако искате керамична – ок, метална – ок, но да твърдим, че меда трябва да се яде само с дървена лъжица, и само защото така трябвало, е меко казано несериозно, и аз не съм почитател на подобни твърдения. Да, меда има ниско PH, което принципно би било предпоставка да предизвиква корозия по метала. Но ако изхождаме от тази логика, то трябва да спрем да ядем сирене, мляко, шопска салата, туршия и още много, много други храни. Хъх. А замисляли ли сте се някога, какви са всички съдове за професионална употреба, които пчеларите ползваме? Дали не са изработени от неръждаема стомана? Центрофуги, работни маси, разпечатващи машини, кофи за мед… А какъв инвентар ползват в лабораториите, в които изпитваме пробите мед? Дърво? Или пластмаса? 🙂 Каква е лъжичката, с която се вземат проби за аналитичния контрол на меда? Не мислите ли, че ако не друго, то поне би съществувала законова норма, която да определя, че в досег с мед не бива да се използват метали, ако това е вредно?
Дълбоко уважавам труда на хората, които изработват /струговат/ дървени лъжички за мед, и може би те имат най-доброто оправдание да твърдят, че металните лъжици са вредни, но нека не се съгласяваме с всичко, което ни се втълпява сляпо! Още повече защото така трябвало! Иначе ще заприличаме на маймуните в онази история с банана.

В заключение: Позитивните мисли и усмивката на лицето всеки път, когато усетя релефа на логото на GHoney между пръстите си, ми помага да повдигна в пъти заряда на меда, а той няма да загуби свойствата си! 🙂
Това мисля аз по въпроса, а избора оставям на вас. 🙂

1 отзив за Лъжица за мед GHoney

  1. Станислав Гинчев

    Лъжицата за мед GHoney е много удобна и практична. Използването и е удоволствие.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *