Преминавам директно към същността, без да губя време в излишни статистики, факти и легенди, нали така? 🙂

Безспорно, пчелният прашец е невероятен естествен източник на хранителни вещества, витамини и минерали. Проучванията показват, че хранителния състав на пчелния прашец надхвърля състава на почти всяка храна на земята. Редовната консумация спомага за общото ни здраве и благополучие, и моето мнение е, че това е безспорно! Наблюдавайки себе си и моето вътрешно и външно състояние, мога да споделя с вас някои факти, които усещам, консумирайки прашец ежедневно. Какво усещам?

* Трайна енергия през голяма част от деня *

Близки до мен хора, приятели, които познават ежедневието ми отблизо, не веднъж са ме питали: Как успяваш? 🙂 /Може би и вие четете статията в момента/ 🙂
Е, не ..не очаквайте да кажа, че е заради прашеца 🙂 Но ще ви кажа: Да …благодарение И на него е! Пчелния прашец дава енергия!

* Повишен имунитет! *

Не познавам грипа от години и не, ..не си правя ваксини. Работя с много хора, ежедневно влизам в срещи, посещавам училища и детски заведения постоянно, срещам се с вирусите на всяка крачка /вероятно/. Но! Пчелния прашец спомага за това да съм здрав. И аз се чувствам здрав!
* Поздравявам всички търговци на тайлол…хот, колд, стреп, стрес и т.н! Ениуей… 🙂

* Помага ми в моменти на стрес! *

* Чувствам се по-отпочинал, по-наспан, по-здрав. Пчелния прашец дава радост! *

Нямам търпение сутрин рано да забъркам поредната доза природен протеин. И това правя преди всичко. Преди да измия очи дори 🙂 Защото знам, той наистина работи! А няма по-силна мотивация от това, да усещаш върху себе си благините на природата. Твоята природа! В цветния прашец на GHoney!

Не знам защо малко се говори в България за това, че пчелния прашец е наистина страхотен източник на протеини. Да, правилно прочетохте. И не е задължително да си уморен, отпаднал, да бориш грипа и куп подобни поводи, за да потърсиш близък пчелар, и да се снабдиш с качествени суперхрани от пчелите. Можеш да се свържеш с мен, ако си спортист, здрав физически, ако изпълняваш тежки тренировки ежедневно, ако водиш стриктен хранителен и фитнес режим. Повярвайте ми, GHoney – пчелен прашец заслужава място в менюто ви! Разбира се!!! Използвайте за издръжливост на мускулите, за по-бързо възстановяване след тренировка, за попълване на енергийните депа, за сериозна доза витамини и минерали. И то от природата! Без човешка намеса, от екологично чист район, изобилстващ от разнообразие на флора. Звучи прекрасно, нали? И не само звучи.
Често, в обратната си връзка с вас получавам коментари за това колко е вкусен прашеца, колко ви радва, колко различен е спрямо този, който сте консумирали някога, колко е ефективен. И всичко това е благодарение на природата и района, в който живеят пчелите на GHoney. А пчеларя носи отговорност за това, вашия прашец да е правилно съхранен и безопасен, да е ефективен, да работи за вас с максимален заряд.
Съветвам ви! – Консумирайте пресен пчелен прашец! От този сезон. От тази година. Питайте пчеларя или консултанта, от когото купувате за времето, през което е добит прашеца. Това е важно за вас! Много важно! Иначе рискувате да хапвате просто едни цветни зърна, които не спомагат с нищо за доброто в организма ви. Как да сте сигурни ли? Хммм …Добре ще е като за начало да питате! Не се притеснявайте да изисквате, да задавате въпроси. И ако вашия пчелар не отговори, усъмни ви с държанието си, не е запознат, реагира подигравателно на това, че искате да знаете с подробности, сменете го! Да, абсолютно 🙂 Доверие се гради трудно. И се изпитва. Няма да спра да повтарям, че храненето е себеуважение към самите нас. GHoney е кауза. GHoney е въпрос на себеуважение! И аз съм с вас в това! Надявам се да ме разбирате правилно 🙂

По какво и как да познаем и различим качествения, полезен за нас пчелен прашец? Има ли начин?

Пчелния прашец идва от цветята. А цветята – това са душите на ангелите /както обичаше да казва моя учител по фотография/. Как си представяме един ангел? Нали не си го виждаме стар и набръчкан …изхабен …с увистнали в ъгълчетата устни? Не, разбира се 🙂 хахах.
Добрееее. На първо място вашият цветен прашец трябва да ухае на свежест! Просто отворете капачката на мостреното бурканче и вдишайте. Отказват да ви дадат да опитате? Не купувайте! Преди да вдъхнете от прашеца, бъдете сигурни, че нямате развита остра алергия към полени! /Албенко, поздрави!/ 🙂
На второ място, вашият пчелен прашец трябва да е чист, без примеси. Разнообразието на цветни зърна говори за това, че в района около пчелина присъства разнообразие на флора. Разбира се на пролет, когато цъфтят дръвчетата, прашеца е по-еднообразен като цветове /говоря за моят район/, но пък тогава оставям повечето прашец на пчелите, които имат нужда от събуждане, качествена храна и протеини, с които да хранят бъдещите работнички, които към този момент са все още бебета 😛
Странното и до днес пред мен е, че преди да започна да добивам пчелен прашец,  купувах и консумирах прашец от къде ли не …познати, онлайн магазини, различни краища на България. И все нещо не ми беше ок. Най-често горчеше. Не можех и да си помисля да сложа в шепа и да хрускам просто ей така. Не ми беше вкусен. Може би и това е първата разлика, която усетих, когато извадих от кошера първия си прашец …това е и първото, което чета и чувам от вас относно прашеца на GHoney – ТОЙ Е ВКУСЕНСвеж, и ухае. И съм супер щастлив от този факт. Вчера в телефонен разговор с клиентка /и вече приятелка/ от София чух точно това. Тя каза: „Ти си щастливец да живееш в такъв район“ И си права, Йонка от София 🙂 Точно това изпитах през юни това лято. Прашеца се менеше в десетки цветове и аромати ежедневно. Изпитвах такава радост, събирайки го всяка вечер. Ще се опитам визуално да обясня какво имам предвид, и с това ще приключа третата част по темата за пчелния прашец. Някой стигна ли до края? Дайте знак 😛 🙂 🙂

Пчелен прашец

П.С. Скролвайте нагоре-надолу по статията. Прави ли ви впечатление нещо? Лелеееее, да, и на мен. Колко много 🙂 🙂 🙂 /усмивки/

Казах ви, че носи радост 😉