Всички знаем, че сънищата са отражение на вътрешните ни нагласи, възприятия, емоции и настроения. Това, какво сънуваме, може да ни даде много отговори, които по една или друга причина ни убягват през деня. Понякога сънуваме хубави неща, понякога е горещо, друг път става страшно. Случвало се е да сънуваме фобиите си, усмивките, семейството, любовта си …а лично аз понякога наистина съм билa на много нереални и фантастични места в съня си. Да го отдадем на зодията 🙂 Какво обаче означава да сънуваме мед? Пчелен мед.

Медът е най-чистият и сладък подарък на пчелите за човечеството. Той е символ на сладостта и плодородието. Пчелния мед се асоциира с щастие, доволство, щедрост, синхрон и спокойствие. В съня обаче може да се тълкува по доста различни начини. Може да значи, че сме твърде кротки и подчинени, подтиквайки ни да сме по-директни и смели в отношенията си с другите. В психологически аспект, медът в сънищата ни може да ни отведе към две противоположни асоциации. От една страна може да се разглежда в отрицателен аспект при някои хора, пораждайки усещания за негативни емоции и преживявания, тревога и враждебност. Това се обяснява с връзката на меда с мухите, осите и други насекоми, които той привлича. Ако такъв сън ви напряга и се събуждате уморени, замислете се за събитията и хората, които присъстват, или асоциирате с него.
Медът от друга страна е най-сладкия символ в сънищата. Символ е на просперитет и може да се тълкува като знамение, че нещо прекрасно и неочаквано ще се случи. Да сънуваме мед също символизира, че упоритата ни работа съвсем скоро ще донесе плодотворна реколта. Но запомнете!!! – само, ако сме били наистина отдадени и трудолюбиви!
Ако пък сънуваме пречистен и сякаш окъпан в светлина пчелен мед, значи подсъзнанието ни подсказва, че сме преминали през труден и изтощителен период, от който вече се възстановяваме.
Медът е символ и на мъдрост, състрадателност, радост, любов и хармония.
В сънищата ни може да се тълкува просто като символ на всички прекрасни неща в живота ни. А това със сигурност трябва да ни напомни да не забравяме да бъдем благодарни за тези красиви моменти, които ни се дават.
Как стои положението при различните полове? Ние знаем само за два 🙂 Когато в сънищата на жена присъства мед, това показва желанието и да прекара повече време с половинката си. При мъжете, подобна символика може да се появи в период, когато са особено сексуално активни /тук Лети казва, че асоциацията и била малко като мухи на мед, но …все едно не съм го написал. Дори все едно не съм го чул!/ 🙂
Психолозите твърдят, че да сънуваме мед означава, че имаме нужда да бъдем по-уверени и открити в отношенията си с останалите. Може би подсъзнателно усещаме, че те ни приемат като твърде кротки и примирени, и е време да отстоим позицията си. Пак според психолозите, човешките качества, които се асоциират с меда в сънищата са състрадание, великодушие, щедрост, последоввателност, упоритост и сладък, меден характер 🙂
Пожелавам ви да сънувате, че доволно си похапвате мед от един хубав, голям буркан GHoney в слънчев, топъл ден, пък дори и в зимен. Защо ли? Ами защото това се тълкува като щастие …напълно доволни от живота си в момента 🙂

Естествено, няма конкретен отговор какво означава като символ меда в сънищата ни. Те трябва да бъдат обстойно анализирани и свързани с цялостния сценарий в съня. Но най-ясно можем да си дадем отговор, като се запитаме какво усещане оставя в нас този сън, веднага щом отворим очи.

И не забравяйте – сутрин първо се усмихваме, и после изяждаме лъжица мед. Препоръчваме ви този! 🙂
Каквито и да са били сънищата, това е най-добрият начин за едно добро начало на деня. Гарантирано е от нас – екипът на GHoney.
Останалото го избирате вие! 😉