Не е изненадващо, че един от най-ранните записи на мед, използван в натурални козметични продукти, е в рецептата на  Клеопатра. Кралицата на красотата е използвала мляко в грижата за кожата и косата си. Но тя добавила и мед към млечните бани, за да запази кожата си гладка и еластична. Други исторически факти, показват че много значими личности са използвали мед в своите ритуали на красота. Ето и някои от тях:
Попейя Сабина (30-65 г.), втората съпруга на император Нерон, която измивала лицето си 7 пъти дневно с мляко и мед.
Нефертити (1370 г. пр. Хр.), Съпругата на египетския фараон Ахенатен, редовно използвала мед в своя режим на красота. Нейното име, Нефертити, първоначално е обявено за „Нафтета“, което означава „красотата е дошла“.
Мадам дьо Бари (1743 – 1793), последната любовница на крал Луи XV от Франция, използва мед като маска за лице. Част от нейния ритуал за красота е да легне и да почива, след като нанесе маската.
Кралицата Ан (1665 – 1714 г.) смята се, че е използвала тайна рецепта за мед и масло, за да запази косата си плътна и блестяща.
Сара, херцогинята на Марлбъроу (1660 – 1744 г.), имала своя собствена тайна рецепта за специална пчелна вода, която тя нанасяла върху косата си, за да я запази красива.
В династията Мин, жените в императорския двор използвали смес от мед и смлени портокалови семена, за да запазят кожата си свежа и да се предпази омазняване.
Както виждате, медът се използва широко в козметичните процедури през вековете.  За това и още много полезни причини той – Медът присъства и в рецептите за красота на Ghoney.
Рецептите са внимателно структурирани и подбрани, забъркани в непосредствена близост до кошерите на Пчелите, от където се добива меда, който придава тези вълшебни свойства на всяко бурканче Ghoney.

GHoney! – Енергията на кошера, пренесен във вашия дом.