Предварително се извинявам, ако статията не изглежда естетически добре. Но… Биг дийл ще кажем за сега. Това е първата статия, която пиша през телефона, и трябва да призная – голям зор 🙂 🙂 🙂
Та… да си дойдем на думата…
Сигурно и вие, като мен имате вкъщи от онези тефтери, които се предават от баба на майка, след това на дъщеря, и ако вие сте внучката, значи вероятно скоро ще стигне и до вас. 🙂
И въпреки всички готварски книги на пазара, и цялото инфо в Интернет, някак си супер сладурско е да отворим стария тефтер и да готвим по него.
Кекс “Ваня”,…Толумбички 1 доза,…Торта “Пепа”,… Сладка баница, Царска Туршия…са вероятно само една малка част от изпитаните и документирани вкусотии там, признайте си 😊😊😊
Е, добавете днес и още нещо: “Сироп от бъз и пчелен мед GHoney – Таня”!
И си запишете рецептата 🙂

  • 30 цвята bzzz се киснат в 1 литър вода – 1 денонощие. Прецеждат се хубаво.
    След това добавяме:
  • 1 буркан мед GHoney /за предпочитане акациев/
  • сока на 1/2 лимон
    И готово! 🙂

После разреждаме на вкус с вода, слагаме лед, резен лимон и ако има и едно листо мента за свежест, …
ОМГ!
Невероятна вкусотия! Да не говорим и колко е полезен …сиропа от бъзззз. 🙂

П.С. За акациевия мед отговарям лично: www.ghoney.bg
Цветовете бъз ще се наложи да си наберете сами. 🙂
Хайде… споделете рецептата и нека всички дружно поздравим търговските представители на онази известна, нездравословна, газирана напитка с червен етикет хахах. 😂😂😂