Здравейте, приятели.
Чуваме ли се добре?
Нали не са ни заглъхнали ушите?
Добре сме. Нищо не драска по гърлото? 🙂
Аз съм Галин Рачев от отбора на GHoney, и ще споделя с вас нещо лично:
Вчера сутринта получих съобщение от приятел във вайбър.
Гласеше следното: „Здравей. Ще трябва другата седмица да се видим. Аз закъснях с терапията и познай …в болница съм, с пневмония. Добре се чувствам де, но ми шибат антибиотици“
Хъъъъъъъъъъх. Ужас!
Реших да напиша днешната статия във връзка с това, че на всички нас ни предстои един важен мач. И ако приемем, че единия отбор сме ние, слагаме в другата половина отбора на противниците. А те са много повече от нас! Оооо маааййй G, само си представете – настинки нападатели, вируси нападатели, всички онези познати и непознати бъгове, които карат телата ни да страдат – и те нападатели. Оказва се, че скоро ще бъдем нападнати и се нуждаем от добра защита!
И защото зимата не е далеч,
и защото е по-вероятно отвсякога,
защото никой не обича да се разболява,
/особено когато сте като мен, и работите сами, или сте на позиция, от която зависят доста хора и ресурси/
и никой не обича да виси по студените коридори в поликлиниките,
и след това да дава по 1/10 от месечната си заплата за химия
да оздравее …
Ти да видиш.
Защото, за да намалим риска от бъгове през зимата
най-доброто, което можем да направим, е да засилим нашата имунна система. Сега!
Затова сега ще отделя половината си ден, за да напиша тази статия.
Пък ако и 10% от вас да се замислят и подобрят нещо по темата в себе си, успял ще съм с мача 🙂

Пчелите произвеждат някои от най-добрите природни, естествени, натурални продукти, които повишават имунитета и ни даряват със здраве! Факт!
Още от праисторически времена, хората са се възползвали от това. От всички тези суперхрани, че и козметика. И ако някой има съмнение за това, ще му припомня за Клеопатра, която е използвала мед, за да запази младежкия вид на кожата си /прочетете първата статия в блога на GHoney която написахме с Лети преди година 🙂 /.
Друг пример е Хипократ, който е изписвал прополис, за да лекува всичко – от рани, изгаряния, до бактериални инфекции? Преди мнооооого, много години …
Нашите лечебни взаимоотношения с пчелните продукти имат наистина много сериозна история. Далеч преди да се е появил телевизора и някой от там да ни рекламира какво да си купим, за да оправим настинката, газовете в корема, шлаката в дебелото черво, или нещото като разтройство, предизвикано от скъпата блок маса в евтиния ол-инклузив, на далавера. Нали така? 😀

какво е имунитет

Човешката имунна система е сложно нещо.
Знаем, че някои наши решения могат да повишат, или понижат имунитета., нали така? Каква обаче е истината за оптималното функциониране на тази сложна система, и има ли начини, по които можем естествено да стимулираме защита?
Разбира се, че да!
Не съм супер специалист по човешкото тяло, но знам, че имунната система е сложна комбинация от биологични структури, участващи в биологичен процес, чийто задача е да защити организма от патогени. За хората тези патогени включват бактерии, вируси, гъбички, червеи, а понякога и …не живи вещества, като токсините от околната среда в която живеем, или храната, която консумираме. И наличието на някой от гореизброените патогени в тялото ни, инициира имунен отговор. Целта на този отговор е всъщност да премахне този патоген от нашата система. И ако нашите ..“операционни системи“ са силни, или ако нашественика е твърде малък, той може да се елиминира, без въобще да усетим някакви психически и физически симптоми. Ако обаче е друго, може да се стигне до сериозни неща. Увеличиването на температурата на тялото е един от похватите, които познаваме, за да може то да се справи с някой навлизащ вирус. Да го унищожи.

И в крайна сметка, човек има два избора: Единия е да си кара безхабернически и да прибягва до д-р ОхБоли и целия набор от лекарствени продукти, когато се наложи. А то ще се налага, повярвайте ми. Другият избор по-добрият, и той е да подържаме тялото си винаги в кондиция – здраво, силно, готово да отговори на повечето „нашественици“ с лекота.
Обърнахте ли внимание какво казва Таня в статията за „Клеева тинктура и здраве“ в блога ни? Тя казва следното:
„Да, децата ми се разболяват като всички други, но се справят леко и много по-бързо с вирусите и бактериите, които се опитват да се настанят удобно в организма. Грипната ваканция е игра на въздух без лекарства и ограничения в контакти със среда.“
Честито на печелившите, поели по пътя на по-добрия избор!!!
Разберете, в днешния ..не до там нареден, но иначе модерен свят, ние сме постоянно, ПОСТОЯННО атакувани от какво ли не. Всичко, като започнем от рафинираната захар и стигнем до замърсяването на въздуха, разгражда нашето здраве, отваряйки врати за патогени! Един вид, противниковият отбор играе със 100% нападатели. И има възможност за 100 смени на полувремето. Така, че, ако наистина желаем да побеждаваме, и се опитаме да водим един по-здравословен начин на живот, то защо не заложим на огромната подкрепа, която пчелните продукти могат да ни осигурят? Обърнете вннимание, казвам „подкрепа“, защото пчелните храни са суперхрани, но те не са магьосници все пак. Защото компонентите на доброто здраве включват качеството на съня, нивото на стрес, упражнения и спорт, който практикуваме, диетите и доброто хранене, което си осигуряваме. И, да, знам, че и четирите, които изброих са сигурно доста трудни за управление за повечето от вас, имайки предвид ежедневието и приоритетите, които си поставяме, но, когато един от тях, или всички заедно започнат да понакуцват? Необходима е повече допълнителна подкрепа. И именно там, пчелните продукти могат да ни подпрат приятелски в нужда.

Защо пчелни продукти?

Защо пчелен мед?

raw honey

Защото не само , че е вкусно да се яде, а и защото медът е приветстван от всички страни за неговите лечебни свойства. Той е антибактериален, антимикробен, антивирусен, противогъбичен, и съдържа толкова ценни хранителни вещества. Медът също е и една чудесна среда за предаване на всички полезни свойства и ползи, които могат да ни донесат различни билки, подправки и други полезни растения. Какво знаете за мед с джинджифил, чесън, лимон? А мед с канела дали помага за засилване на имунната система? Помага, помага 🙂
Така, че, следващия път, в който си помислите да си направите чаша чай, може да настържете корен джинджифил, да смесите с лимонов сок и настъргани лимонови кори, да добавите към тях добро количество качествен и ароматен пчелен мед /в случая препоръчвам Полифлорен есенен мед. В края на всичко това щипнете два пъти с палец и показалец цейлонска канела, и ако наистина сте ценители и искате най-доброто за себе си, капнете във всичко това капки клеева тинктура. И там мога да съм ви в помощ, предоставяйки ви една добра тинктура тук!

Защо пчелен прашец?

/Любимата ми част/ 🙂
Защото дава енергия,
защото осигурява важни аминокиселини и витамини за тялото,
защото възстановява мускулите.
Проучванията показват, че пчелния прашец има хранителен състав, който надхвърля този на почти всяка храна. Редовната консумация на прашец спомага за доброто ни здраве и благополучие! Може би тук е мястото да вмъкна, че „редовна консумация“ не значи бурканче прашец GHoney за една година /някой сподели с мен преди няколко дни, че след година употреба останало половината бурканче и иска да си поръча още едно хахах 🙂 🙂 :)/
Пчелния прашец повишава възможността на имунната система да произвежда антитела за унищожаване на различните грипни вируси, които преиждат през зимата. Изследванията показват, че броя на белите кръвни клетки при хора, приемащи редовно прашец, се увеличават. А те пък, /белите кръвни клетки/ консумират вредни бактерии и други чужди вещества, които влизат в кръвта или през лимфния поток.
Накратко, изглежда, че освен всички останали ползи, пчелния прашец засилва защитата на имунната система. Wow!

Защо прополис /клей/?

Прополисът е използван емпирично в продължение на векове и той винаги е бил споменаван като имуномодулаторен агент.
Дезинфекцира, консервира, пази и изгражда!
Спокойно мога да ви го представя и като имунната система на кошера!
Представлява лепкава субстанция, която пчелите правят от събирането на растителни и дървесни смоли. Притежава мощни лечебни свойства и се счита за “природен антибиотик”, поради антибактериалните, противовъзпалителни, антивирусни и противогъбични свойства.
Използваме прополис за лечения на трудно зарастващи рани, изгаряния, болно гърло, възпаления на венците и устната кухина, инфекциозни стомашно-чревни заболявания, язва, гастрит, колит, бронхит, дерматити. Сууууупер ефективен при борбата с вируси и инфекции, когато /забележете/ се приема преди вирусите вече да се настанят трайно в телата ни. Приемаме прополис във вид на тинктура, а количеството и начина на прием зависи много от целта, поради която го правим. Общи съвети от интернет не гарантират, че продукта ще работи добре за нас. Също така и всяка тинктура, не е добрата тинктура. Много от вас вече се убедиха в това. Има доста написано в блога на GHoney. И тепърва още много ще пишем. Заинтересованите могат да ни следят и да четат статиите, които винаги се оповават на опита, който имаме.

Пчелно млечице – имунна подкрепа през есента!

Когато преди година започнах по-задълбочено да чета и да се интересувам, и за пръв път включих пчелното млечице в ежедневния си зареждащ комплекс от пчелни продукти, прочетох в един американски сайт следното:
“След като съм израстнала в пчеларска ферма, през годините станах силно вярваща в невероятните, здравословни свойства на пчелното млечице. То е енергиен тоник, който е изключително сложен. Това е храна, базирана на протеини, призната, като естествен източник на много витамини и минерали. Тя е пълна с антиоксиданти, и е страхотно да се приема всеки ден като суперхрана. Много от клиентите, които идват в магазина ни, признаха, че след като са се почувствали с лека еуфория, приемайки Пчелно млечице, определено след това се чувстват много живи и енергични. Същото намирам и при себе си. Още – кожата ми изглежда свежа и подхранена, приемайки редовно пчелно млечице. И през цялото време се питам, дали всичко това просто не ми е било заложено по природа? Отговорът е Не! Просто си взимах пчелното млечице и прашеца.”

~ Angela Ysseldyк – диетолог, автор и експерт по пчелни продукти

Не знам дали е нужно да пиша каквото и да било повече. Истината е, че от четирите първични, пчелни продукта, които влязоха в обхвата на тази статия, най-ново, най-любопитно, най-…с очакване за мен е пчелното млечице. Може би и защото най-малко знам за него, признавам си. И не спирам да се ровя и търся, целейки да знам повече за него и неговите положителни свойства, като продукт, който действа повдигащо на имунитета и защитните функции на организма, като вещество, удължаващо живота, действащо вълшебно на кожата, подобряващо спермограмата при мъжа, намаляващо нивата на токсините при химиотерапия и увеличаващо антиоксидантните нива в организма.
Несъмнено една от най-добре пазените тайни в природата – Пчелното млечице! Четвърти по ред, но не и по важност пчелен продукт в нашата статия днес.

И може би, ако сте стигнали до тук, вече се питате: „Добре де, ама как и по колко да приемам тези продукти?“ 🙂
Отговорът на този въпрос е строго специфичен в зависимост от заложените цели и резултатите, които търсим.
Пишете ми! Ще отговоря на всеки един ваш въпрос с радост! 🙂

Бъдете здрави!
И не на последно място “Bee-positive” …

10% ОТСТЪПКА ЗА „G-POWER“

Код за отстъпка: „natural power“

валиден до 31.10.2019г.

ПОРЪЧАЙ ТУК