Здравейте приятели на GHoney – бранд за натурални суперхрани и козметика с пчелни продукти! За да се чувстваме добре отвътре и отвън! 🙂
Преди броени минути включих в продажба в онлайн магазина още един нов продукт. Това е първичен, суров продукт, плод на природата на пчелите, и по-специално на младите пчели работнички, чиито хипофарингеални и мандибуларни жлези са отговорни за тази вълшебна секреция, с жълтиникав цвят, парлив вкус, и десетки ползи за нас – човеците.
Сетихте ли се? 🙂 Да, това е Желе Роял. Не сте го чували? Но сте чували за Пчелно млечице, нали? Е, едно и също са! Нека още в самото начало стане ясно 🙂

„След като съм израстнала в пчеларска ферма, през годините станах силно вярваща в невероятните, здравословни свойства на пчелното млечице. То е енергиен тоник, който е изключително сложен. Това е храна, базирана на протеини, призната, като естествен източник на много витамини и минерали. Тя е пълна с антиоксиданти, и е страхотно да се приема всеки ден като суперхрана. Много от клиентите, които идват в магазина ни, признаха, че след като са се почувствали с лека еуфория, определено след това, приемайки Пчелно млечице, се чувстват много живи и енергични. Също намирам и при себе си. Още – кожата ми изглежда свежа и подхранена, приемайки редовно пчелно млечице. И през цялото време се питам, дали всичко това просто не ми е било заложено по природа? отговорът е Не! Просто си взимах пчелното млечице и прашеца.“

~ Angela Ysseldyк – диетолог, автор и експерт по пчелни продукти

Пчелно млечице GHoney

Изпращаме пчелно млечице до вас в специално разработена за него изолационна опаковка, която запазва температурната верига максимално дълго. По този начин млечицето пристига до вас качествено и безопастно. По-късно ще ви споделя за начина, по който аз го консумирам. Знаете, че съм луд фен на цветния, пресен пчелен прашец, но от тази година, след като достатъчно дълго време четох и изчетох много материали за млечицето, започнах да приемам и него. Ежедневно!
До по-миналата година бях опитвал пчелно млечице единствено и само на пчелина, бъркайки директно в маточниците и вкарвайки го в устата си така, чисто, без нищо …воден от чисто любопитство. Виждал съм по пазари и сергии да продават съмнителни за мен пластмасови, едни и същи  флакончета с пчелно млечице. И винаги, както и за други пчелни продукти, съм подлагал на съмнение правилното съхранение и ползите от продукта в предлаганият му вид. А това зависи от компетентността на продавачите /производителите/. Нееее, не си мислете, че видиш ли аз откривам топлата вода. Просто считам, че пчеларския сектор е един от най-изоставащите браншове в България. За огромно съжаление! И не се притеснявам да го изразя публично.
Наскоро моя клиентка от Бургас ме попита как е възможно на изложение в града, пчеларка да и казва, че няма пресен прашец, защото видиш ли, техния прашец бил от миналата година, защото сега не бил сезон за вадене. В момент, в който аз не спирах да получавам положителни отзиви за качеството на пчелния  прашец на GHoney, както и прашеца от маслодайна роза, който е уникален по рода си! Бях изумен! Дамата беше снимала и наелонката на прашеца на тази сергия и ми я изпрати, но …не считам за моя работа да публикувам и давам оценка. Истината е, че доста висок процент от хората са ниско образовани некомпетентни по темата, и стигат само до клишета от рода на: „меда е здраве“ или „накисваме прашеца в кисело мляко за една нощ, и на сутринта ядем на гладно“ 🙂
Направихме голям завой. Да продължим нататък … 🙂 🙂 🙂

* Откъде идва пчелното млечице?
Можем да запомним, че то е желатинова секреция, произведена от жлезите на пчелите-работнички, с която те хранят царицата-майка /Queen Bee/.

*Какво има в пчелното млечице?
– Всички витамини от комплекс „B“ /включително високи концентрации на витамин B5 и B6/.
– Минерали
– Ензими
– Аминокиселини
– Витамини A, C, D и , Е
– Нуклеинови киселини
– Прекурсори за образуване на колаген /отлични за здравето на кожата/
– Също така съдържа ацетилхолин – вещество, което позволява съобщенията да преминават от един към друг нерв в мозъка; невротрансмитер в периферната и централната нервна система.

* Как се произвежда пчелното млечице?
Произвежда се чрез стимулиране на предварително планирани кошери, в които пчелите се оставят без майка, да си произведат такива. Обобщено казано, пчелите изграждат маточници /от които се излюпват майки/, и тези маточници пълнят с пчелно млечице. Млечицето се събира по отделно от всяка отделна клетка, когсто ларвите на цариците майки са на около 4 дни. Много е важно да се доверите на доставчика на вашето пчелно млечице, тъй като то е изключително нетрайно в неподходящи условия! Уверете се, че веднага след добиването му, млечицето е било охладено или замръзено!

* Ползи за здравето при консумация на пчелно млечице!
Сега, когато знаем вече какво е Пчелно Млечице, е време да се впуснем по-подробно в десетките пътища, които спомагат за решаването на здравословни проблеми, които спомагат за това да сме здрави и благополучни. И то с природен продукт!
Пчелното млечице има буквално десетки предимства. И понякога, като се зачета и задълбая, чак ми изглежда невероятно. По-долу ще се опитам да обобщя и конкретизирам от това, което знам и съм чел, до какви изводи са стигнали различни учени и експерти по света, свързани с различни проблеми, цели, и най-вече позитиви за човешкото здраве от приема на пчелно млечице, като разбира се, това да вярваме или не, си  остава избор на всеки един от нас. И така, нека разгледа поотделно за различните ползи и приложения на млечицето:

Пчелното млечице удължава живота?
Нововъзникващите проучвания все повече и повече започват да сочат към това, че „Роял Jelly“ е удължаваща живота добавка. Досега само калорийно ограничение и евентуално ресвератрол (съединението във виното) са показали резултати, че абсолютно удължават живота на много видове, включително и на човеците. Изследователи от Института Fujisaki в Окаяма – Япония, наскоро поставиха началото да проучват ефекта на пчелното млечице върху продължителността на живота при мишките. Те са направили това чрез измерване на нивата на ДНК оксидативно увреждане, настъпило при животните след 16 седмици, когато са хранене или с пчелно млечице, или с нищо. Обикновено, колкото по-голямо е количеството оксидативен стрес в тялото, толкова по-бързо остаряваме. Поемането на антиоксиданти е едно средство за борба с окислителното увреждане. При мишките, които са били хранени с хранителна добавка на Пчелно Млечице в продължение на 16 седмици, нивата на 8-хидрокси-2-deoxyguanosine маркер на оксидативния стрес, са значително намалени. Това е много добър знак, и е показателно за антиоксидантните свойства на пчелното млечице /ПМ/. Изследванията след това определят ефекта на ПМ върху продължителността на живота на тези мишки, който като цяло удължава средното време за живот с около 25% в сравнение с останалата контролна група. Изследователите предполагат, че този ефект на продължителност на живота вероятно е причинен от антиоксидантния ефект на пчелното млечице.

Пчелното млечице – като антибактериално средство?
Неотдавнашна статия в „Journal of Agricultural Food Chemistry“ – Вашингтон, разглежда антибактериално съединение, открито в пчелното млечице, наречено Роялизин. Ще прескоча подробностите от изследването, които са изключително технически и вероятно извън нашите възможности за възприемане 🙂 и ще публикувам само заключението на изследването, а то е, че това съединение в пчелното млечице, показва силна антибактериална активност срещу няколко общи бактерии. Препоръчва се да използваме пчелно млечице през целия студен и грипен сезон всяка година. Има и други проучвания за имуномодулиращите свойства на млечицето, за които е докладвано, и това скорошно проучване само допълнително потвърждава тези проучвания, както и отличните резултати, които се виждат в ежедневието ни. Приемането, както на пчелно млечице, така и на прополис е непробиваем начин да се предпазим всяка зима от всички онези лоши настинки и грип, които ни измъчват. Ето защо, аз не случайно, преди няколко години, създавайки сайта на GHoney, в менюто на „Защо пчелни продукти“ –  под картона на „Прополис“ написах: За непробиваем имунитет!

Подобрява спермограмата и увеличава тестостерона!
„Това изследване не ме изненада, тъй като познавам доста хора, които ми разказват за хормоналните балансиращи свойства на пчелното млечице“ – пише Анджела Исълдайк. Но наличието на повече научни доказателства никога не е лошо нещо, така че тук са ето малко подробности. Възрастни мъжки плъхове, на които е дадено пчелно млечице, са имали значително увеличение на теглото на техния тестис и броя на сперматозоидите, както и нивата на тестостерона. Те също така са имали увеличение на процента на живи сперматозоиди, като същевременно са намалили процента на анормални сперматозоиди. Учените казват, че „кремообразното желе е известно като сексуален тоник и се използва за лечение на импотентност, безплодие и значително повишаване на нивата на лутинизиращия хормон, което може да се отдаде на централния ефект на пчелното млечице“.

Антиоксидантит ли е пчелното млечице!
Разбира се! 🙂 В днешно време доста често чуваме покрай себе си за антиоксиданти, за това колко полезно е да приемаме, за това колко полезни са те /и може би с право/, вълнуващо е да се разгледат проучвания, които разкриват колко мощен антиоксидант е пчелното млечице. В това проучване учените доказват защитната роля на пчелното млечице като антиоксидант срещу кадмий – силно токсичен тежък метал, който причинява увреждане на нашите гени. /повярвайте ми – всички сме изложени на негативното въздействие на тежки метали/. Кадмият причинява оксидативно увреждане в различни тъкани, като променя своите антиоксидантни защитни системи. Това води до рак и преждевременно стареене. Учените откриха, че пчелното млечице е полезно за антиоксидантните ни нива; то  силно потиска ефекта от увреждането на гените на токсичния кадмий и повишава нивата на защитните ензими в черния дроб и бъбреците. Много интересно! И ако считате, че е малко вероятно да бъдете изложени на кадмий в живота си, помислете отново. Не присъства ли в чешмяна вода, както и много от отглежданите в почвата храни, особено не-органични? 🙂 Всички ние наистина сме изложени на тежки метали ежедневно, и това не се отнася само до хората живеещи в близост до рудници и предприятия с тежки метали. Всички сме! Така че допълнителната защита е важна, ако искаме да живеем по-дълъг и по-здравословен живот.

Пчелното млечице, като защита от страничните ефекти на химиотерапия!
Изключително трудно ми е в момента да пиша, мисля и говоря по точно тази част от доказаните ползи на пчелното млечице. Но няма да си позволя да унивам, а и тук говорим за ползи, положителни неща, ..спомняме си и за слогана, който някой беше сложил върху буркана си с мед, сещате ли се? 🙂
За съжаление, химиотерапията е много често срещана реалност за много от нас днес, тъй като случаите на рак продължават да се увеличават.  И докато химиотерапията е спасила не малко животи, фактът, че е толкова силен инструмент за борба с рака, води до не малко странични ефекти при пациентите след себе си. Тази мрачна реалност накара ученпчелното млечице върху токсичните ефекти на „Цисплатин“ върху репродуктивните органи. Цисплатинът е мощна химиотерапия, и се използва за лечение на няколко вида рак. И така, пчелно млечице се прилага ежедневно в продължение на 10 дни при плъхове. Учените са наблюдавали черти на репродутивни органи, като сперматозоидите и нивата на тестостерон, както и увреждания в тестисите. Това, което те откриват, е, че  давайки на плъховете пчелно млечице ежедневно, докато са били подложени на химиотерапия, нивата на токсините в плъховете намаляват, докато антиоксидантните нива се повишават. Какво означава това за нас, и особено за тези от нас, които не са подложени на химиотерапия в момента? Това всъщност означава много! Пчелното млечице може да ни предпази от някои от най-токсичните вещества на Земята – вещества, на които сме изложени ежедневно, и които се намират в нашата вода, храна и въздух.

П.С. Колеги, ако препишете и това, обещавам да пусна специална статия за вас. Щото сте готини. Ама ви мързи! 🙂 🙂 🙂

НАТУРАЛНО ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ

Поръчай опаковка от 30гр и ползвай отстъпка!

ПОРЪЧАЙ ОТ ТУК