Здравейте, приятели на GHoney – бранд за пчелни суперхрани и натурална козметика с мед.
За ползите от приема на пчелното млечице е писано доста в нашия блог. Описвали сме състава му, говорили сме за това как пчелите го произвеждат, за видовете пчелно млечице, давали сме примери за ползите от прием /препоръчвам ви да прочетете тази статия/, затова няма да се повтаряме.
Повод да напиша днешната статия стана едно запитване, което получихме от наша клиентка снощи:

Здравейте! Пише ви *****
Направих поръчка и съм изключително доволна от всичко, което поръчах. Може ли да ми кажете, колко време може да се приема пчелното млечице? …

Колко време да приемаме пчелно млечице за да имаме ползи?

Малко ми е тъжно да споделя с вас, че няма определено време за това колко дълго да се приема пчелното млечице, за да работи за определен човек, и да се усетят реални ползи. Но! Спокойно! Това в никакъв случай не означава, че ползите от прием на пчелно млечице са някакъв мит. Напротив! Твърдя, че няма точно определен период за прием, защото ефективността на това естествено пчелно вещество зависи от това как системата на човек най-добре усвоява хранителните вещества. Не забравяйте, че аз и вие сме различни! Има значение и дозата на прием, и времето в което приемаме. Всъщност, за да бъда докрай искрен с вас, ще споделя, че на база на моят реален опит, обратната връзка, преките наблюдения над хора, които приемат млечице от GHoney, и всичко, което съм изчел по темата /вкл. научни публикации, опити над хора, болни, здрави …спортисти, мъже с влошена спермограма, онкоболни/, мнозинството получават успех с прием на млечице в рамките на 3 до 5-6 месеца. Някои хора са разочаровани, че не берат ползите от пчелното млечице веднага, и просто се отказват. Не бъдете от тях! В повечето случаи причината, поради която пчелното млечице не работи за определен човек, се дължи на неправилна консумация като количество, време и начин на прием, или не на последно място – консумация на некачествен продукт. За последното ми е определено жалко и тъжно, защото то не зависи от вас. Наскоро бях пряк свидетел как „колеги“ отглеждащи 400 пчелни семейства в южна България, сушат цветен прашец с халогенни лампи, развиващи температури от може би 70-80 градуса, а може и повече. И никога не им е минавало през ума дори, да ползват термометър. Това е абсолютна лудост! Този прашец е гарантирано безполезен, без абсолютно никакви ползи за никого. И, да – това не зависи от вас! Знам, че бихте купили, водени единствено от добри намерения. Искам отново да напомня нещо, и приключвам по темата: Купувайте пчелни продукти от хора, които познавате, и на които имате доверие! Понякога дори и закупуването на продукти от пчеларски изложения не е гарантирано като качество /спомням си такива абсурди, които самите вие споделяте с нас, като опит през годините/. Задавайте въпроси и преценяйте на кого да се доверите! Ако вашия пчелар, или търговеца зад щанда отговаря уклончиво и несигурно, сменете го!

Нека се върнем отново на темата за пчелното млечице…
По-горе написахме, че всеки човек е различен и има различно тяло. Нямахме предвид само външен вид, а като цяло, за цялостната система.  За това и нуждите, а и това как се усвояват хранителните вещества, осигурени от пчелното млечице, са различни. Но как да определим точното количество, от което тялото ни се нуждае? С интернет? Не! Да попитате вашия пчелар? Да, но винаги имайте едно наум относно горе написаното.
Моят съвет към вас: Започнете, приемайки средната препоръчителна доза от повечето експерти, и я увеличите леко с течение на времето. Наблюдавайте се! Научете се да разпознавате знаците на тялото си, те са най-миродавното мерило за вашият успех.
Препоръчителната средна доза пчелно млечице е 500 mg, ако приемате капсули с лиофилизиран продукт.
Доказано е, обаче, че продукта работи най-добре, приеман в натурално състояние – в свежия му вид. Слагайки картите на масата, и уповавайки се на база световните тенденции към момента, ще ви кажа, че за средна дневна доза пчелно млечице се счита количество не по-малко от 3-4гр. Опаковката на GHoney включва пипетка, с която лесно можете да отмерите нужното количество продукт.

Ако сблъскаме в дуел ползите между прясното пчелно млечице, с който и да е от неговите преработени колеги, свежата форма винаги си остава най-добрата. Това е моето мнение. Принципите ми на разсъждения върху който и да е продукт на GHoney са такива. Възможно най-малко намеса в природния състав на продуктите, и повишено внимание за съхранение. Трябва да знаете, че преработката, извършена върху пчелен продукт, малко или много го лишава от полезни хранителни вещества. Но пък има и друго. Дори и да е свеж, все още не е достатъчно, за да считаме, че е добър по отношение на качество. Да, защото има и лошо качество на пресни продукти. И то идва главно от замърсявания и неправилно съхранение от страна на пчеларите. Уверете се, че източникът на вашият суров пчелен продукт произхожда от ферми с чиста околна среда и подходящите условия за добив и съхранения.

Заключение:

Проучванията и изследванията върху пчелното млечице продължават, за да потвърдят и докажат положителните му ефекти върху хората. Тази естествена добавка се използва и е известна от древни времена. Счита се, че може да помогне за подобряване на плодовитостта както за мъже, така и за жени, че намалява лошия холестерол, че спомага за увеличаване на паметта при напреднала възраст, намалява синдромите на предменструалния синдром при жените, има ползи за хора с диабет – тип 2, силен антиоксидант е. Има безброй твърдения от различни хора с успешни опити с пчелното млечице, въпреки, че всички са имали различен брой дни и начини на прием, преди да потвърдят успех. Може да приемате натурално, добавено в сутришното ви смути, объркано с малко мед и др.

Как аз приемам пчелно млечице?
От доста време насам – забъркано в комплекс от сурови пчелни продукти.
Повече за него можете да прочетете ТУК: Приемам пълна супена лъжица сутрин, преди всичко. Задържам максимално в устата си, след което преглъщам и изпивам чаша марна вода /пълня 3/4 от чашата с филтрирана вода и добавям останалата част от бързонагрявааща кана гореща вода.
Считам, че започването на деня в точно тази му форма, благоприятстват силно за целия ми жизнен тонус, енергия, защита от вируси и настинки, и нещо много, много важно според мен – забъркани в тези пропорции, пчелните продукти държат в граници всичко в тялото ми. Имуноподдържащ прополис, пчелно млечице – главния герой в днешната статия /храна за мозъка/, любимият ми енергизиращ и пълен с протеини пчелен прашец, и, разбира се, GHoney – суров пчелен мед, който обобщава всичко.

П.С. Не знам дали обърнахте внимание, но, съветвам ви да задържате G-Power и в частност пчелното млечице максимално дълго в устата си. Лигавицата под езика е богато кръвоснабдена и е изградена от тъкан, която има свойството на „обратна реабсорбция”. По този начин усвояването на продуктите става по-добре, дори бих казал максимално добре, и всички вещества се всмукват и попадат директно в кръвта, без да минават през стомаха.

Внимание!!

Ползите от пчелното млечице са интересни и заслужаващи внимание, но човек, който е алергичен към пчелни продукти, не трябва да настоява да приема този продукт. Ако сте алергични към пчелно млечице, това може да доведе до различни реакции на организма. Задължително опитайте на върха на пипетката първия път и се наблюдавайте!

ПОРЪЧАЙ ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ ТУК:

Bee Positive & Save the Bees!