Life without BEES …

I don’t think so 🙂

Привет от сърцето на България, Розовата долина, Средна гора, почти географския център на вселената, и домът на най-щастливите пчели на света 🙂
Аз съм Галин Рачев – човекът, който стои зад GHoney – вашия любим бранд за натурални суперхрани и козметика с пчелни продукти! За да се чувстваме добре отвътре и отвън! Следите ли ми мисълта? – отвътре и отвън 🙂 Днес ще говорим за това, как да помогнем на тялото си да се чувства добре. Отвътре. По-скоро някой друг ще говори, а аз ще пиша. 🙂 Защото днешната статия не е мой труд.

Спомням си, че когато се запознах с нея, тя искаше да знае повече за пчелния прашец /като продукт, на който силно държа и все повече изучавам/. Спомням си също така и, че ми разказа за това как в нейния град всяка година се прави фестивал на меда и тя не пропуска да се възползва от него, за да зареди запасите с мед и клеева тинктура за двете си прекрасни слънца. „Едната е на 4год, другата на 12. От септември до април всяка сутрин и двете приемат капки 30% клеева тинктура със закуската. Следва един месец почивка, и сега очакваме пресния прашец“ 🙂
Излишно е да споделям, че след като веднъж попаднаха в ръцете и тинктурата, както и останалите продукти на GHoney, забрави за фестивала на меда в Поморие /фръц/ 🙂
Спомням си и много други неща,
Нооооооо …
Да 🙂
Желая ви приятно четене.
От тук нататък е Тя.
Таня!

И здравето и болестта са подчинени на едни закони!

Здравейте от морето, където есента и зимата не са като в сърцето на България, но пък си имаме шумът на вълните! 🙂
Провокирана от ежедневната паника свързана с грип, предстоящата учебна година на децата, чакане по опашки пред лекарски кабинети, нараства и желанието ми да споделя с вас една всеобща „тайна”.

Човек каквото сам си направи, … сещате се за останалото, нали?

Ако ние се опитваме да противодействаме на вълната заболявания, ако организмът ни е слаб, но се научим да го храним правилно за да се бори, ще черпим само ползи от това. Може би една идея по-подготвени и спокойни да реагираме.
Спомняте ли си онази статия която Галин написа миналата година по това време …за това какво правят пчелите, когато някой е забравил да затвори горните прелки на няколко кошера при температура през нощта 3-4-5 градуса?
Дааа … „Пчелите просто са си донесли смолисти вещества и растителни секрети, размесили са ги с восък и пчелен прашец, получили са по този начин онази тъмно жълта, кафеникава смолиста субстанция, която отделя ясно изразен интензивен аромат, и с която ние правим вълшебната клеева тинктура. Да!”
(„Прополисът! Дезинфекцира, консервира, пази, изгражда!”)

ghoney прополис

Чудото на природата!

Тя си е свършила работата още при растенията, когато разпъпили те отделят вещество, което служи за преграда и не допуска бактерии, гъби и вируси. Какво правят пчелите с него? Същото. Пазят се! Имат „оръжие” срещу инфекции и външни фактори. Там прополисът запазва изцяло свойствата си. Стигайки до нас хората под формата на клеева тинктура (тук е момента да благодарим на пчеларя), ние вече държим в ръцете си естествен продукт, който няма аналог сред природната медицина с такава палитра от лечебни свойства.
Тинктурата на GHoney
– природа в капки!

Личен опит и приложение.

Защо клеевата тинктура е властелинът на здравето при мен и децата ми?
Нито един продукт създаден от вещество, което е добито от пчели, не е случаен. Щом те съхраняват себе си, то и ние можем. Как? Какво правя аз?
Лесно е! Употребата й включва ежедневен прием. Сутрин за децата капките се умножават по две на възрастта им (6год.-12к.) разтворени в течност по избор. Прави се кратка почивка лятото от юни до септември, но останалите 9 месеца – всеки ден.
В приложение е вече дълго време и категорично отговаря на всички мои изисквания – силен имуностимулант с антибактериално действие, който дори след честа употреба не уврежда чревната микрофлора, запазва я. Действа противовирусно. Пример: Варицела е шарка, далеч не е от леките вирусни заразни заболявания. Симптоми като висока температура, болки в гърлото, хрема, отпадналост – минаха леко. Удвоихме прием и дозировка на капки, подсилихме организма и създадохме стена срещу усложнения. Това се случва с всички болести, грипни и вирусни заболявания, стомашно чревни инфекции. Болно зъбче – гаргара с тинктура и вода. Потекла кръв от нослето – укрепваме стените на капилярите и спира. Зачервено гърло – водичка с разтвор. Неизброими са защитните функции на клеевата тинктура. Приемам я като естествена имунизация, която настройва тялото да се бори срещу микроорганизмите. От една страна не допуска вредните такива, но и повишава съпротивата към други патогенни фактори. Да, децата ми се разболяват като всички други, но се справят леко и много по-бързо с вирусите и бактериите, които се опитват да се настанят удобно в организма. Грипната ваканция е игра на въздух без лекарства и ограничения в контакти със среда.
Има една важна подробност! Употребата на клеева тинктура изисква постоянство и търпение! Всеки прием е крачка напред, която води до спокойствие и лесна грижа за справяне с външните фактори.
Децата ми слагат шишенцето на масата преди закуската. Личен избор …

клеева тинктура ghoney

Бъдете здрави!
И не на последно място “Bee-lieve” …

П.С. Ако статията ви харесва, споделете я, използвайки бутоните по-долу ;) ...